Programul Euro 200(click aici)








" A educa înseamnã în acelaşi timp a comunica o învãţãturã, a forma sensibilitatea şi judecata,a trezi imaginaţia creatoare"

(Gaston Berger-" Omul modern şi educaţia sa.Psihologie şi educaţie")

Bine ați venit pe blogul Școlii Gimnaziale Vladimirescu!


Persoanele interesate (părinți, elevi, cadre didactice) vor găsi aici informațiile dorite, referitoare la instituția noastră și noutățile apărute legate de procesul de învățământ.

DATE DESPRE ŞCOALÃ




  Aşezare geograficã


Vladimirescu(denumire veche Glogovãţ) este o comunã suburbanã situatã în partea esticã a câmpiei Aradului la aproximativ 7 km de municipiul Arad, pe şoseaua E68 ce duce spre Lipova.

  Scurt istoric


 Comuna mai este cunoscutã şi sub denumirea de Glogovãţ, derivatã, potrivit legendei, de la un haiduc pe nume Glogov, care a trãit prin aceste pãrţi în secolul al XVIII-lea.


 Deşi satul Vladimirescu a fost atestat documentar abia în anul 1752, pe teritoriul acestuia au fost descoperite în urma unor sãpãturi arheologice, vestigii importante, semne ale continuitãţii pe aceste meleaguri. O aşezare datatã în secolul al V-lea, o alta din secolele XI - XII şi morminte din secolele IX - XI au fost gãsite în locul cãruia i se zice astãzi, La Movile. În apropierea şoselei naţionale, pe latura esticã a acesteia, cele cinci movile se întind în linie dreapta. Mulţi cercetatori le considerã, tumuli ai unor cãpetenii barbare. La Cetate, au fost descoperite urmele unei asezãri din secolul al VIII-lea, o cetate de pãmânt din secolul al IX-lea şi o necropolã medievalã. În centrul comunei, în locul numit La Bisericuţã, se afla ruinele unei catedrale romanice din epoca medievalã.

În localitatea Cicir, în locul "La Gropi" a fost descoperitã o aşezare dacicã ce dateaza din secolele II-III. Satul Cicir este atestat documentar în anul 1552, satul Horia este atestat documentar юn anul 1315 si satul Mândruloc este atestat documentar în anul 1471.

  Structura şcolii şi atestare documentarã


În comunã existã mai multe şcoli dintre care urmãtoarele aparţin de Şcoala Gimnazialã Vladimirescu:

  • Şcoala Gimnazialã Vladimirescu
  • Şcoala Primarã Cicir
  • Şcoala Primarã Mândruloc
  • Școala Gimnazialã Horia


Documentele şcolare pãstrate în arhiva instituţiei atestã cã Şcoala Gimnazialã Vladimirescu funcţioneazã din anul 1921.La început au existat douã şcoli: una cu predare în limba germanã şi una cu predare în limba românã,apoi,începând cu anul 1960 s-a format o singurã unitate şcolarã cu douã secţii de predare: românã şi germanã. Şcoala Primarã Mândruloc funcţioneazã în localul actual din 1963, iar Şcoala Primarã Cicir din anul 1985.

Mai multe informaţii puteţi afla pe site-ul comunei Vladimirescu